Dietist Online

Om du önskar förändra din livsstil med avseende på vad du äter är det idag möjligt att träffa en dietist online. Nedan hittar du endast tjänster med legitimerade dietister som kan behandla och ge kostrådgivning via nätet.

Smidig rådgivining
Lätt uppföljning

Ladda ned och få hjälp

4.9/5 i betyg
Vuxna & barn
Enkel receptförnyelse
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 16 år
Avgifter
Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 0 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14 dagar
VAB-intyg:
Sjukintyg:
Om vårdplatsen

Doktor.se grundades 2014 och har sedan dess erbjudet vård på nätet. Med över 40 anslutna läkare kan du få snabb vård enkelt och helt utan krångel.

Nischade
Smart teknik
Bra app
Avgift:
200 kronor
Öppettider:
24/7
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 18 år
Avgifter
Läkarbesök: 200 :-
Psykologbesök: – :-
Läkarbesök barn: – :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: 24/7
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: dagar
VAB-intyg:
Sjukintyg:
Om vårdplatsen

Eatit är en digital dietisttjänst som erbjuder modern kostrådgivning där nutrition och smart teknik kombineras. Företaget grundades 2016 och är sedan 2019 subventionerat vilket innebär att de är en del av sjukvården.

dietist online

Enkelt igång

Att komma igång och träffa en dietist online är mycket enkelt och ofta våra besökare förvånade över hur smidigt det faktiskt är. Processen kan delas upp i tre steg, genom att följa samtliga är du redo för att få effektiv och professionell rådgivning.

1. Välj en nätdietist

Börja med att välja en av alla nätläkare eller nischade dietist-tjänster i vår lista över. Vår målsättning är att presentera priser, behandlingsformer, betyg och allt annat som kan tänkas vara informativt.

I nästa steg laddar du ner appen i fråga. Att registrera sig är mycket enkelt och du använder oftast ditt personnummer tillsammans med Bank-ID.

2. Beställ en tid

Nästa steg är att boka en tid med din personliga dietist på nätet – det är också mycket enkelt. Efter att ha hittat en tid som passar ringer en dietist upp dig och ni diskuterar initialt eventuella problem eller målsättningar och utformar en potentiell plan.

3. Uppföljning eller avslut

Sista steget berör inte ditt första besök utan beroende på vad ni kom överens om under första mötet kan man följa upp hur utvecklingen går. Det går också bra att efter första rådgivningen avsluta och inte längre använda tjänsten.

Vanlig rådgivning hos dietist på nätet

Allt som rör din kosthållning och egentligen det du stoppar i dig kan rådgivas med en dietist. Det finns inga anledningar som är mer okej än andra utan tveka aldrig att prata med en dietist online. Däremot finns det såklart vanligare anledningar, det lyfter vi mest för att du inte ska känna dig ensam.

Viktminskning

Om du önskar att gå ned i vikt kan en dietist på nätet hjälpa dig med en kostplan anpassad för dig. På så sätt kan du öka chanserna för att lyckas med din viktnedgång.

Allergi

Vad många inte vet om är att dietister ofta hjälper till med allergi-relaterade symptom inom sjukvården. Ofta bokas det in ett möte direkt efter en ny allergi har fastställts hos en patient.

Om du själv har någon form av allergi och upplever det svårt att få ihop bra och goda måltider kan vi starkt rekommendera dig att ta professionell hjälp istället för att söka mängder av recept.

IBS

För dig med IBS (känslig tarm) kan problemen komma och gå. Ibland vet man kanske inte heller vad som orsakar eller orsakat symptom denna gång. Genom att använda professionell hjälp kan man noga studera och analysera utvecklingen och reglera kosten i den mån att du blir nöjd och kan leva en fullt normal vardag.

Optimera träning

För dig som tränar och vill uppnå snabbare och bättre resultat kan rådgiva med en dietist online på vilken typ av kost som är optimal för just din tillväxt.

Diabetes

Om du har diabetes kommer livet kräva något skärpta matvanor för att behandla sjukdomen på bästa möjliga sätt.

Genom att läsa på internet kan man få tips som att äta enligt tallriksmodellen, mycket kolhydrater, regelbundna tider och en rad fler relevanta men svåranvända tips. Genom att prata med en dietist kan du få personligt anpassade tips som funkar för dig och din diabetes.

Specialanpassade program

Under 2020 då social distansering och digitala utbildningar/program har blivit vardagsmat har det även utvecklats flera populära och smarta behandlingsplaner av dietister. Dessa specialanpassade program erbjuder planering, uppföljning och datainsamling helt digitalt och på distans.

Ett exempel på sådant är Eatit. De tilldelar dig en personlig dietist som ger dig skräddarsydda råd som baseras på forskning. Behandlingsplanen som man ofta kallar det pågår under 12 veckor och uppföljning sker helt digitalt.

Begränsade platser

Nackdelen me dessa specialanpassade program är att de ofta har begränsade platser. Vi har kollat på aktörer som Eatit samt MinDoktor igen och upptäcker att många av de platser som erbjuds för tillfället är fulla. För dig som behöver kort och distinkt kostrådgivning är det bäst alternativet just nu att kontakta en digital vårdcentral, se listan över.

Hur du träffar en dietist online

Här förklarar vi grundligt hur du kan träffa en dietist online. Följ steg för steg och var igång inom två minuter.

Uppskattad tid: 00:00:02
Medel: 100 kronor
Verktyg: Internet & Bank-ID
Steg 1
Välj i listan

Börja med att välja en dietist i vår lista. Besöker du oss via en dator kan du få appen skickad till din telefon.

Steg 2
Skapa konto

I steg två behöver du skapa ett konto. Detta görs snabbt och enkelt via Bank-ID.

Steg 3
Boka rådgivning

Väl inne med ditt nya konto kan du se vilka lediga tider som finns. Boka in något direkt.

Steg 4
Träffa en dietist

Sista steget är att genomföra ditt möte med dietisten. Det sker antingen via video eller chatt. Ofta får du en påminnelse en tag innan din bokade tid.

Fördelar med kostrådgivning online

Att gå så kallade kostrådgivningsprogram på internet har flera fördelar. Tillgängligheten till klok information om kost och stöttning hur man ska äta har tidigare varit delat. Antingen går man via den, ibland, stela rådgivningen på ett sjukhus som en del i din rehab eller behandling. På andra sidan har man privata aktörer som inte på något sätt är anslutna till sjukvården. De senaste åren när marknaden har blivit mer digital har alternativ där emellan visat sig och du kan faktiskt få både professionell och bra rådgivning från sjukvården direkt hemma.

Fördelar med dietister online:

  • Enkelt via telefonen
  • Noggrann uppföljning
  • Recept kopplade till dig
  • Billigare
  • Snabbare kommunikation