Sjukgymnast online

Utbudet i kombination med efterfrågan för smidigare vård ökar exponentiellt. Ett av de senaste tillskotten är sjukgymnaster online genom enkla videosamtal. Rådgivningen både bokas och genomförs enkelt via din telefon. En sjukgymnast kan svara på alla frågor som rör smärtor i t.ex. nacke och rygg men även andra skador som uppkommit eller går rehabilitera på ett gym.

Välj rätt sjukgymnast
Flera bra val

Välj sjukgymnast

94% får hjälp
4.8 patientnöjdhet
Fysiska mottagningar
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 16 år
Avgifter
Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 100 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14 dagar
VAB-intyg:
Sjukintyg:
Om vårdplatsen

Kry är en av Sveriges första aktörer och lanserade sin applikation redan 2015. Idag erbjuder man vård på en mycket bred front och har även börjat ansluta fysiska mottagningar.

4.9/5 i betyg
Vuxna & barn
Enkel receptförnyelse
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 16 år
Avgifter
Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 0 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14 dagar
VAB-intyg:
Sjukintyg:
Om vårdplatsen

Doktor.se grundades 2014 och har sedan dess erbjudet vård på nätet. Med över 40 anslutna läkare kan du få snabb vård enkelt och helt utan krångel.

sjukgymnast online

Sjukgymnast utan remiss

Hos de alternativ vi har listat över behöver du inte ha en remiss från en läkare eller en vårdcentral. Många av aktörerna är specialiserade och du pratar direkt med en sjukgymnast, utan några mellanhänder. Kom ihåg att alternativen däremot endast är rådgivning och stöttning i din rehabilitering. Faktiskt utövning och fysisk undersökning kan av naturliga skäl inte ske över telefon eller dator.

Sjukgymnast utan remiss kan vara ett smidigt sätt för dig som tidigare fått behandling och nu har extra frågor att ställa. Det kan också vara ett mycket bra tillfälle för dig som väntar på operation och behöver rådgivning inför besöket

Kontakta sjukgymnast

Att ta hjälp av en sjukgymnast online är idag mycket vanligt och vi skulle vilja påstå att betydligt fler borde söka kontakt. Ofta handlar det inte om livshotande besvär, utan åkommor som friska personer väljer att skjuta upp eller inte alls göra något åt. Nedan har vi listat några vanliga besvär som kan gynnas av ett besök.

Ryggskott

Ett ryggskott kan komma plötsligt och göra vardagen lite knepig. Genom rätt övningar kan du återhämta dig snabbare och komma tillbaka till en smärtfri vardag.

Fotledsskada

En skada på fotleden kan vara långdragen och svår att rehabilitera. Många upplever att problemet med smärta kommer tillbaka efter ett tag, trots att allting känts bra några månader in i rehabiliteringen.

Korsbandsoperation

Du som har opererat ett korsband behöver göra noggrann rehabilitering för att återställa den normala styrkan och stabiliteten i knät. Tyvärr kan inte alltid full återhämtning ske på grund av bristande rutiner. Att kontakta en sjukgymnast online är ett perfekt exempel på hur du kan få rätt stöttning tillbaka.

Rehabövningar

Har du genomgått en operation och ska göra rehabövningar? Har du slut på givande övningar? Ja, då är det perfekt att höra av sig till en fysioterapeut online för att få nya färska övningar som passar din skada.

Priser sjukgymnast online

Priset för att träffa en sjukgymnast online varierar mellan de olika aktörerna. Likt en läkare online kan skriva ut recept går det även att få träning och rehabilitering på recept. I sådana fall betalar du endast en patientavgift upp till högkostnadsskyddet och därefter är dina besök helt gratis. Om du vill finansiera din rehabilitering och sjukgymnastik privat skulle vi säga att priset varierar mellan 150 – 1000 kronor beroende på fysioterapeut och stad.

Video eller chatt

Kommunikationen sker vanligtvis som video eller chatt. Att chatta med en sjukgymnast har visat sig vara mycket efterfrågat och kan enkelt göras vid tillfällen där videosamtal inte är möjligt. Då berättar användare ofta att det är på bussen, tunnelbanan eller på jobbet.

Vi kommer tydligt i listan över informera om de olika funktionerna som används hos respektive aktör. Om chattfunktionen t.ex. finns kommer detta att bockas av som tillgänglig funktion.

Fördelar med digital fysioterapi

Fördelarna med digital fysioterapi är flera. Vi hävdar inte att denna digitala form ska ersätta vanliga besök utan snarare bistå som ett komplement och stöttning till vanliga besök. De kan göra att det både blir smidigare för dig och din sjukgymnast.

Tillgänglighet

För dig som har råkat ut för en skada eller är i pågående rehabilitering långt ifrån en stad, t.ex. i sommarstugan kan genom digital fysioterapi nå en sjukgymnast snabbt och enkelt. Vid akuta skador är det alltid 112 som gäller.

Noga uppföljning

Ta kontakt med en sjukgymnast för att reda ut din skada, frågor eller problem är i sig inget stort problem. Nyckeln till en bra behandling och tillfrisknande hos dig handlar om att noga följa upp utvecklingen men även att rehabiliteringen fungerar som planerat. Detta är betydligt enklare och billigare än att fysiskt besöka en och fråga en sjukgymnast.

Kostnadseffektivt

Vi vill inte påstå att det alla gånger är billigare att genomföra besöken via nätet istället för fysiskt. Däremot kan det vara mer kostnadseffektivt både för dig och din fysioteraput. Detta i sin tur kan generera mer värde för samma pengar.

FAQ – Vanliga frågor

Vad kan en sjukgymnast hjälpa till med digitalt?

Många tror knappt att sjukgymnast online är ett fenomen eller ens fungerar. Men det är fel, en sjukgymnast kan digitalt hjälpa till med flera saker.

T.ex. bedömning av skador, tips på rehabövningar, motivation och utvärdering.

Hur många aktörer finns det?

Idag finns det en handfull aktörer. En mycket populär aktör är MediCheck som har valt att fokusera specifikt på denna typ av expertis.

Hur tar jag kontakt?

Du börjar med att ladda ned en applikation. Väl i appen begär du vårdkontakt och ofta inom loppet av några minuter kan du genomföra ett videomöte.

Fysisk aktivitet på recept

Fysisk aktivitet på recept (FaR) kan skrivas ut av legitimerad vårdpersonal som t.ex. läkare, psykologer och sjukgymnaster. Det innebär att du genom fysisk aktivitet kan förebygga och behandla flera sjukdomar och vilka stöd som krävs för att du ska genomföra det.

Receptet innebär inte bara att du ska ta en promenad varje dag utan kan berättiga dig vissa typer av förebyggande och förbättrande professionella åtgärder. Det är allt från simning till yoga. Ett uppmärksammat exempel är i Skåne där vandring på skåneleden inkluderats.

Det finns även recept som innebär att du har rätt att hämta ut produkter som snabbar på din återhämtning, så kallade rehabiliteringsprodukter. Om du är intresserad av det kan du läsa mer på Rehabprodukter.se.

På det stora hela är FaR en fantastisk möjlighet för dig som tidigare haft problem att ta tag i vissa besvär och känt att sjukgymnasters rekommendationer varit svåra att ta tag i. Recepten har som målsättning att främja just denna fysiska aktivitet hos de som behöver.