Gynekolog Online

Gynekologi är läran om kvinnan – lite mer konkret innebär det läran om sjukdomar i kvinnans könsorgan. Ett, för många, jobbigt och pinsamt besök med en gynekolog går nu att genomföra på nätet. Ja, det är sant. En gynekolog online kan ge dig rådgivning och förklara processer, tillvägagångssätt och enkla åtgärder utan att du behöver hoppa upp i ”gynekolog-stolen”.

Få rådgivning av gynekolog
Snabbt via säkra appar

Boka kontakt till Gynekolog

94% får hjälp
4.8 patientnöjdhet
Fysiska mottagningar
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 16 år
Avgifter
Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 100 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14 dagar
VAB-intyg:
Sjukintyg:
Om vårdplatsen

Kry är en av Sveriges första aktörer och lanserade sin applikation redan 2015. Idag erbjuder man vård på en mycket bred front och har även börjat ansluta fysiska mottagningar.

4.9/5 i betyg
Vuxna & barn
Enkel receptförnyelse
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 16 år
Avgifter
Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 0 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14 dagar
VAB-intyg:
Sjukintyg:
Om vårdplatsen

Doktor.se grundades 2014 och har sedan dess erbjudet vård på nätet. Med över 40 anslutna läkare kan du få snabb vård enkelt och helt utan krångel.

gynekolog online

Välja gynekolog online

Precis som att du kan vara lite kritisk till att välja en lokal vårdcentral kan det vara klokt överväga dina val för vårdkontakt på nätet. Vi på nätläkare.com har skapats av just denna anledning och just här jämför vi specifikt gynekologer online.

Praktiskt har vi gått igenom de olika aktörer som finns tillgängliga och erbjuder expertis och kunskap inom gynekologi. Sedan har vi testat samtliga och utvärderat, resultatet är presenterat över. Vi är har inte rangordnat resultaten på något sätt utan presenterar endast de som faktiskt är bra och fungerar korrekt.

Fördelar med gynekologbesök på nätet

Som vi snabbt berörde kan det för många vara helt obegripligt att göra ett gynekologbesök på internet. Men, det är inte helt galet. Den största arbetsuppgiften för gynekologer är att ge stöttning och rådgivning till kvinnor med olika besvär. Vilket av naturliga skäl fungerar lika bra via en vårdapp.

Snabbare hjälp

Tyvärr är det en brist på gynekologer i Sverige och vårdköerna kan bli långa. Vanligtvis är det uppföljning och receptförnyelse som dröjer och kan vara knepigt få till.

Tryggare fysiskt besök

Genom att göra ett första gynekologbesök på nätet kan det, om behov finns, kännas tryggare att göra ett fysiskt besök. Du kan då i lugn och ro få förklarat vad det fysiska besöket kommer att innebära.

Specialistvård direkt

På nätet kan du hitta specialistläkare direkt när du har besvär i underlivet. Det krävs med andra ord inget obekvämt besök via en vårdcentral för att få hjälp.

Vanliga besvär

En gynekolog möter alla typer av kvinnor med flera olika typer av besvär. Det finns inga konstiga anledningar bakom att ta kontakt med en gynekolog online. Vi rekommenderar dig att så fort det finns en oro söka kontakt och få svar på dina frågor.

Menstruationproblem

Vanliga besvär med din menstruation kan vara utebliven mens eller en oregelbunden menscykel. Andra vanliga orsaker till kontakt är också väldigt riklig mens. Smärtor i samband med ägglossning och menstruation är också en orsak till att kontakta en gynekolog online.

Infektioner

Det finns en rad sjukdomar och infektioner du kan drabbas av i underlivet och genom att tydligt beskriva hur det ser ut och vilka besvär du upplever kan en gynekolog guida dig i rätt riktning.

Smärtor

Om du upplever återkommande smärtor i ditt underliv eller livmoder kan det vara klokt kontakta en gynekolog för rådgivning. Initialt behövs ofta ingen undersökning och via nätet kan du få rekommendationer eller annan nödvändig information för att bli kvitt dina besvär.

Oro kring cellprov

Ett gynekologisk cellprov görs för att tidigt upptäcka förändringar som obehandlat kan leda till livmoderhalscancer. Många har frågor inför och efter besöket, som kan kännas överväldigande på plats.

Sjukdomar i vulva och vagina

Avvägningen mellan behovet av ett fysiskt besök och rådgivning via telefonen är ibland svår att avläsa. Om man misstänker en form av infektion eller sjukdom i vagina eller vulva behövs ofta en gynekologisk undersökning. Den görs givetvis fysiskt. Nedan kommer vi nämna några vanliga sjukdomar som kvinnor runt om i Sverige upplever. Om du misstänker någon av dess rekommenderar vi dig att söka vård, antingen digital eller fysiskt. Oavsett kommer du att hänvisas i rätt riktning.

Candida

Candidainfektion är en av de vanligaste orsakerna till vulvovaginit. Drabbad upplever klåda, sveda och flytningar. Infektionen är vanligare under en graviditet. Behandlingen sker genom läkemedel.

Bakteriell vaginos

Bakteriell vaginos är ett tillstånd där den normala laktobacillfloran har ersatts med anaerob bakteriflora. Symptomen är flytningar. Det leder även ofta till besvär med menstruation och samlag. Behandling sker med läkemedel och krämer.

Trichomonas

Svårt att skilja från Candidainfektion och bakteriell vaginos då symptomen även består av klåda, sveda och flytningar. Gynekologisk undersökning krävs för att se rodnande på slemhinnepartier.

Kondylom

Kondylom är en sexuellt överförbar infektion som oftast är självläkande. Symptom är vårtor men även smärta. Ibland kan man även ha kondylom utan symptom. Behandling sker oftast försiktigt med mjukgörande och smärtlindrande.

Vanliga frågor

Kan jag träffa en gynekolog i telefonen?

Ja! Under 2020 har utbudet av digitala vårdgivare ökat enormt och du kan nu utan problem komma i kontakt med en gynekolog för rådgivning.

Varför ska jag söka kontakt digital?

Fördelarna är flera! Bland annat kan du i rådande situation avlasta vården genom att söka den första kontakten digital. Om du sedan behöver fysisk vård kan den digitala gynekologen boka in dig på en mottagning.

Vad kostar ett digital besök?

Patientavgiften hos de flesta gynekologer online är 0 kronor. Om besöket kostar pengar kommer detta tydligt framgå innan.

Kan jag välja manliga eller kvinnliga gynekologer?

Hos vissa aktörer kan du välja vare sig du önskar träffa en manlig eller kvinnlig gynekolog. Hos andra tilldelas det automatiskt men samtliga agerar fullt professionellt enligt de riktlinjer som är uppsatta.

Så pratar du med en gynekolog online

Många är, trots att vi senaste året försökt undervisa och informera om gynekologer online, inte helt bekanta med hur ett besök går till. Vi kommer därför här förklara steg-för-steg hur du går tillväga.

1. Hämta rätt app

Börja med att hämta hem en applikation till din telefon som erbjuder gynekologer.

2. Boka ett besök

Väl inne i appen begär du ett besök genom att förklara vilka problem eller frågor som du funderar på. Inom loppet av några minuter har du en tid. För dig som vill träffa någon direkt går det att ta en drop-in tid.

3. Träffa din gynekolog digitalt

I sista steget är det dags att träffa din gynekolog. Allting sker digitalt via appen och du får en påminnelse innan.

Du kan ställa alla tänkbara typer av frågor som rör ämnet. Om det skulle vara så att du har frågor som gynekologen inte svara på, då får du bara en ny tid med rätt läkare.

Stor efterfrågan – brist på gynekologer

Efterfrågan på hjälp med gynekologiska besvär i Sverige är stor. Tyvärr är utbudet och antalet gynekologer färre. Detta gör att kvinnor som har frågor kring receptförnyelse, rådgivning och andra mindre ärenden får vänta alldeles för länge.

Tack vare digitala tjänster kan gynekologer som väljer att arbeta för nätläkare bidra med att avlasta dessa köer och kvinnor kan snabbare få hjälp med sina besvär. Vilket vi tycker är fantastiskt!