Veterinär online

Letar du en veterinär på nätet? Hos oss jämför vi alla veterinärer online. Dessa veterinärtjänster online gör det möjligt för dig och ditt husdjur att få hjälp snabbt och gratis. Vi kan informera om att veterinärbesök via mobilen ofta är både smidiga och effektiva. Dessutom kan du få hjälp vart du än befinner dig vilket tid på dygnet som helst.

Gratis med försäkring
Öppna dygnet runt

Veterinärer på nätet

Gratis med försäkring
Råd och remiss
Prisvärt
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Om vårdplatsen

Många förknippar veterinär på nätet med FirstVet, anledningen är att de är en av Sveriges största aktörer. Och för många ett självklart val.

Funktion
BankID:
Swish:
Kortbetalning:
Avgifter
Första besöket: 0 :-
Veterinärkonsultation: 350 :-
Beteenderådgivning: 750 :-
Fästingmedel: 99 :-
P-piller: 99 :-
Receptförnyelse: 99 :-
Vårdmöjligheter
Fysiska kliniker:
Tidsbokning:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Fästingmedel:
Avmaskningsmedel:
P-piller:
Gratis besök
IF Skadeförsäkringar:
Sveland:
Moderna försäkringar:
ICA Försäkring:
Agria:
Bought By Many:
Svedea:
Dina Försäkringar:
Folksam:
veterinär online

Hur fungerar en veterinär online?

Om du är i behov av veterinär så finns det inget snabbare och enklare sätt än online via mobilen. Här kan du träffa en veterinär dygnet runt, gratis och framförallt utan att behöva åka från ditt hem. Vi rekommenderar alltid att ta kontakt med veterinär online innan du åker in till en veterinär. Detta då du kan spara denna resan efter utlåtande från veterinären i appen.

Att komma igång med vårdbesöket är enkelt och går snabbt. Registrering sker med dina personuppgifter eller Mobilt BankID, där det sistnämnda är självklart snabbast. Sedan anger du vilket djur du har och kan skriva ihop en liten sammanfattning av problemet. Du kommer då i kontakt med en veterinär som kan hjälpa dig direkt. Skulle det behövas ett besök sedan till fysisk veterinär så kommer du få hjälp med förklaring kring detta.

Steg för steg besöka veterinär i mobilen:

 1. Ladda ned vald veterinär-app
 2. Logga in med Bank-ID
 3. Hitta en ledig tid
 4. Lägg till ditt djurs uppgifter
 5. Beskriv besvären
 6. Du får en bekräftelse på bokningen
 7. Din veterinär ringer dig på utsatt tid

Hela processen är väldigt lik den som sker när du söker en vårdcentral via mobilen. De få skillnaderna är att du inte behöver lägga in din uppgifter själv utan dessa hämtas enkelt genom BankID kopplat till det centrala systemet i Sverige. Om du är själv vill göra ett besök har vi flera sidor om t.ex. barnmorskor, psykologer, dietister och gynekologer. Alla har en tydlig förklaring hur respektive process fungerar.

Jämför veterinärer på nätet

När du ska göra ditt första veterinärbesök i mobilen så är det viktigt att du väljer rätt. Vi har därför tagit fram en lista på alla bästa vårdappar för veterinärer online. Jämför där priserna, svarstid och kolla gärna vilka omdömen andra lämnat på tjänsten. Vi blir väldigt tacksamma om du sedan även kan lämna feedback till oss. Vi kan då förbättra vår jämförelsetjänst för att ge en så bra och tydligt bild som möjligt av detta.

Priser

Priserna mellan de olika online veterinärerna kan skilja rätt rejält. Det är också viktigt att nämna att priserna för olika behandlingar kan variera, även fast det är samma aktör. Vi kommer därför att presentera de olika prislistorna för dig så att du lätt kan hitta den som är billigast, om det är exakt vad du söker.

Vissa djurförsäkringar erbjuder gratis veterinär online och du betalar då ingenting för dina besök.

Tider

Öppettider mellan de olika veterinärerna online varierar och vi försöker tydligt förmedla respektive aktörs öppettider. På så sätt kan du som önskar kontakt direkt enkelt välja rätt.

Fysiska kliniker

En veterinär på nätet kan erbjuda sin verksamhet uteslutande online eller även ha kopplade veterinärkliniker. Vi försöker tydligt presentera respektive alterantiv.

Vanliga ärenden veterinär på nätet

Vi förstår ju alla att vissa saker som operation och annat inte går att genomföra på mobilkamera. Men oftast så kan de vid skada eller symptom vara bra att först prata med veterinär via mobilen. Vi tänkte därför ge dig några exempel på symptom där vi starkt rekommenderar att först använda dig av veterinärer online.

 • Förtärt choklad
 • Haltande
 • Urinvägsstopp
 • Dålig/Ingen aptit
 • Mask i magen/tarmparasit
 • Förstoppning
 • Rinnande ögon
 • Klåda
 • Sårvård

Hund

Om din hund har hälta, ögonproblem eller någon form av hudproblem är detta klassiska ärenden en veterinär online kan hjälpa er med. Gäller det även receptförnyelse utav annan medicin är det oftast klart på några minuter.

Katt

En katt kan också få hudproblem eller besvär med kräkningar/diarré. Detta går oftast att behandla genom rätt medicin efter rådgivning över en veterinärapp.

FAQ – Veterinärbesök på nätet

Är det verkligen gratis att besöka en veterinär online?

Det stämmer så länge du har en aktiv djurförsäkring! Så fall besöker du alltid en veterinär enkelt och gratis genom samtal eller video.

Om du inte har en försäkring är första besöket gratis och därefter kostar det en mindre avgift.

Är det enkelt att komma igång?

Väldigt enkelt! Börja med att välja en aktör i topplistan och ladda ner deras app. Därefter öppnar du ett konto och lägger in dina familjemedlemmar.

Om du vill boka ett besök görs detta enkelt och en veterinär ringer upp dig.

Kan jag förnya recept till katt och hund?

Ja! Du kan enkelt begära en förnyelse utav dina husdjurs recept via ett videosamtal. Gäller det avmaskning och p-piller kan veterinären även skriva ut helt nya recept.

Gratis veterinär

Har du en vanlig djurförsäkring hos någon av de större försäkringsbolagen så ingår det ofta gratis veterinär online. Integrationen fungerar smidigt och du behöver inte ligga ute med några pengar utan veterinären på nätet känner av om du har en försäkring eller inte.

Hur många besök per år som ingår varierar mellan de olika försäkringsbolagen men det viktigaste är att du lätt kan få den där första rådgivningen gratis vid eventuell oro för ditt djurs välmående.

Försäkringsbolag som erbjuder veterinärvård gratis:

 • IF skadeförsäkringar
 • Sveland
 • Moderna försäkringar
 • ICA försäkring
 • Agria
 • Bought by Many
 • Dina Försäkringar
 • Folksam

Veterinär utan försäkring

Skulle det vara så att du inte har någon djurförsäkring måste du betala för ditt besök. Denna avgiften varierar beroende på vilken typ av konsultation eller besök du efterfrågar. Priset varierar även när på dygnet du önskar ett samtal. De billigaste besöken är enklare receptförnyelser och priserna varierar mellan 99 och 299 kronor. En konsultation på helgen kan kosta upp till 699 kronor.

Populära tjänster

Allt vi nämnt ovan gäller ”klassiska” besvär som kräver en konsultation för att ta reda på exakt vad besväret är. Vad som kan vara bra att veta är att de ofta erbjuds tilläggstjänster, som är mycket populära. Vi tänkte därför lite snabbt gå igenom detta med för att ge dig lite mer information inför ditt första besök. Dessa passar perfekt för dig som redan innan vet vad som behövs.

Beteenderådgivning

Har du problem med din hund eller katts beteende så kan du nu via veterinärtjänst på nätet få hjälp med detta. Man kan boka in olika tidspass för detta vilket då kostar lite olika. Bäst är ett inleda med ett samtal på 15-30 minuter för att gå igenom vad som kommer behöva göras.

Vi har pratat med flera nöjda kunder som har fått ordning på konstiga beteenden hos sina husdjur.

Foderrådgivning

Om din katt eller hund har känslig mage eller behöver gå ned i vikt kan rätt foder hjälpa. Många aktörer erbjuder idag en tjänst som heter foderrådgivning, vilket är mycket uppskattat.

Fästingmedel

Du kan enkelt beskriva ditt husdjurs besvär för en veterinär online och få fästingmedel utskrivet på bara några minuter. Skapa ett konto hos någon aktör för att lätt komma igång.

P-piller

Likt vid andra recept kan en veterinär på nätet enkelt skriva ut p-piller och du slipper åka till en veterinärklinik.

Avmaskning

Avmaskning av häst är något som kan göras online om det finns ett fysiskt täckprov. En veterinär online kan göra bedömningen via video och även rekommendera hur behandlingen bör ske.

Veterinärer online med webbutik

För att stärka sitt erbjudande har vi sett flera veterinärer online som även börjar med försäljning av relaterade varor. Det kan te.x. vara veterinärfoder, leksaker, oljor och andra relevanta tillbehör.

För dig som kund blir det betydlig enklare att organisera handlandet och du behöver bara vara kund på ett och samma ställe för både veterinärbesök och inhandlingen till din djur.

Veterinärer som erbjuder ehandel:

 • FirstVet