Ortoped

En ortoped är specialist på behandling av frakturer. Att få träffa en ortoped utan remiss kan vanligtvis vara knepigt, men med tanke på den ökade tillgängligheten av digital vårdmottagningar har det visat sig vara ganska lätt. Hos oss hittar du information om att träffa ortoped online, både hur det går till och vart du börjar.

Bra första kontakt
Smidigt & Snabbt

Ortoped online

Trevligt bemötande
Smidig app
Specialistläkare
Avgift:
250 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 18 år
Avgifter
Läkarbesök: 250 :-
Psykologbesök: 790 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14 dagar
VAB-intyg:
Sjukintyg:
Om vårdplatsen

Till skillnad från andra läkare online har Medicheck valt att fokusera på specialistvård. Deras nisch har resulterat i att du kan få bra och klok specialistvård utan långa köer.

ortoped online

Ortoped via videosamtal

Ortopedi fungerar mycket bra och smidigt över videosamtal. Det hela handlar om att snabbt komma i kontakt med en expert som kan hänvisa till rätt behandling och eventuellt diagnos.

Precis som vid ett fysiskt möte kommer din ortoped ställa frågor kring dina symptom och i detta fall kanske vart du upplever en form av smärta. Genom video kan en specialistläkare bedöma skadan komma fram till en bedömning. En viktig aspekt i dessa videosamtal är att du hjälper till och filmar i rätt vinkar samt eventuellt gör några undersökningar med händerna.

Visar det sig att du behöver fortsatt vård kan en ortoped online även hjälpa till så att du får en remiss vid en fysisk mottagning. Även åt andra hållet kan du få rådgivning efter att du har varit på en mottagning eller klinik.

Få hjälp med

Anledningen till att våra besökare söker sig vidare till en ortoped online varierar enormt. Däremot kan det vara viktigt att lyfta några vanliga anledningen så att du kan känna dig trygg i kontakten. Om du kontaktar en ortoped men att ärendet egentligen bör hanteras av någon annan specialistläkare kommer du bli hänvisad vidare. Så ett besök är aldrig onödigt.

Vanliga ärenden hos en ortoped online:

  • Bedömning av skador
  • Avgöra om skada bör behandlas fysiskt
  • Information om läkemedel (ofta smärtstillande medicin)
  • Stöd under behandling
  • Hjälp med hur hantera smärta efter operation

Ortoped utan remiss

Ibland kan det vara besvärligt att via den traditionella vården komma i kontakta med en ortoped. Ofta handlar det om att du inte har fått en första bedömning eller genomgått någon behandling för dina skador tidigare. Av den anledningen till man vid en traditionell vårdcentral säkerställa att du verkligen behöver ortopedisk kontakt. I andra fall kan det vara att du redan fått en behandling eller genomgått en operation men har ytterligare frågor när du kommer hem. Då kan det vara svårt komma i kontakt med en läkare utan ofta fastnar dina frågor hus en sjukskötare/sjuksköterska.

Därför är det fantastiskt att du som verkligen vill komma i kontakt med en ortoped kan göra det direkt och utan remiss. Vi kommer alltid försöka göra det tydligt i våra listor om du behöver en remiss eller inte så att du lättare kan välja.