Ögonläkare online

Behov av att träffa en ögonläkare? Om du inte önskar vänta på en remiss eller har möjlighet att förflytta dig fysiskt finns nu möjligheten att träffa ögonläkare online. På denna sida berättar vi allt du behöver veta!

Se tillgängliga appar
Jämför avgifter

Ögonläkare via app

94% får hjälp
4.8 patientnöjdhet
Fysiska mottagningar
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 16 år
Avgifter
Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 100 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14 dagar
VAB-intyg:
Sjukintyg:
Om vårdplatsen

Kry är en av Sveriges första aktörer och lanserade sin applikation redan 2015. Idag erbjuder man vård på en mycket bred front och har även börjat ansluta fysiska mottagningar.

Trevligt bemötande
Smidig app
Specialistläkare
Avgift:
250 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Få ett SMS med länk till appen
Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 18 år
Avgifter
Läkarbesök: 250 :-
Psykologbesök: 790 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14 dagar
VAB-intyg:
Sjukintyg:
Om vårdplatsen

Till skillnad från andra läkare online har Medicheck valt att fokusera på specialistvård. Deras nisch har resulterat i att du kan få bra och klok specialistvård utan långa köer.

ögonläkare online

Vad menas med ögonläkare online?

Det är nu möjligt att få råd och tips av en ögonläkare direkt över internet. Det går att använda din dator, surfplatta eller smartphone. Genom ett läkarbesök i telefonen kan du visa upp eventuella besvär för en ögonläkare och få behandlingstips på problem som inte anses behöva en fysisk kontroll. Det har blivit vanligt att kontakta en ögonläkare online, när man snabbt och enkelt vill ha svar på frågor gällande symptom på exempelvis ögoninflammation. Det är dessutom möjligt att utan remiss ”träffa” en ögonläkare direkt i telefonen utan att först behöva gå genom den allmänna vården.

Hur det fungerar

När du vill kontakta en ögonläkare online finns det ett par enkla steg du behöver följa. Vi samarbetar med flera olika aktörer som erbjuder möjligheten att träffa en ögonläkare direkt i telefonen. De olika aktörer som finns erbjuder hjälp på olika sätt. Du kan dels gå via populära vårdappar där du till en början ofta får svara på frågor gällande ditt sjuktillstånd för att sedan få prata med en ögonläkare.

Det finns även andra alternativ där du kan boka en tid med en specialistläkare inom ögonsjukdomar utan att behöva remiss. Att träffa en specialist är ett alternativ som är mer vanligt att vända sig till då man har eller misstänker att man har en ögonsjukdom och vill ha mer kunskap kring detta. En specialist kan träffa dig ofta redan samma dag för att prata om olika ögondiagnoser, behandlingsalternativ och svara på andra frågeställningar kring ögonsjukdomar.

1. Skapa konto

Börja med att välja om du vill gå via en läkare online eller om du vill träffa en specialist direkt. Du kan jämföra olika aktörer som vi listar på denna sida. Du går sedan vidare och skapar ett konto i appen. Alternativt så gör du detta via hemsidan om det inte finns någon app.

2. Legitimera med Bank-ID

Du använder alltid BankID för att legitimera dig. Detta innebär att det är säkert och tryggt och det är endast du som kan boka tid för dig själv och prata om din hälsa.

3. Inled kontakt

Svara på eventuella frågor gällande ditt tillstånd för att sedan boka en tid med en ögonläkare eller specialist.

4. Träffa läkare i telefonen

Starta mötet på utsatt tid. Det går att prata i telefon, chatta eller inleda videosamtal. Ett videosamtal är oftast det bästa sättet att genomföra samtalet. Genom videosamtalet kan man visa upp eventuella symptom vilket kan hjälpa läkaren med utredningen.

Ögonläkare utan remiss

En av de största fördelarna med att boka tid online är att man kan träffa en specialistläkare redan samma dag, helt utan remiss. När man går genom den allmänna vården behöver man gå igenom flera steg för att få remiss och bli vidareskickad till en ögonspecialist. Man behöver inleda kontakt med vårdcentralen för att få en tid, träffa sjuksköterska och doktor för att sedan kunna få en remiss. Det är dessutom oftast lång väntetid vilket gör att man behöver gå runt och oroa sig innan man får träffa sin läkare.

Genom att träffa en specialistläkare direkt genom telefonen kan vi snabbt få svar på olika frågeställningar. Att träffa en ögonspecialist online bör ses som ett komplement till den allmänna vården. Specialisten kan dela med sig om information, tips och råd gällande ögonsjukdomar. En specialist kan också ta emot bilder för att ge sin bedömning på om du behöver söka läkarvård.

Exempel på symptom och ögonsjukdomar:

  • Torra eller röda ögon
  • Grå starr
  • Information om läkemedel och hjälpmedel
  • Problem med ögonlock
  • Gula fläcken

Ovanstående är exempel på vanliga anledningar till att kontakta en ögonspecialist. Det finns många olika ögonsjukdomar som är vanliga i Sverige. Det finns mycket bra tips och råd man kan få gällande sina besvär och vad man kan göra för att underlätta dem.

Fördelar med ögonläkare online

Det finns många fördelar med ögonläkare online. Det är väldigt tidseffektivt att kunna inleda kontakt direkt i telefonen. Du slipper ta ledigt från jobbet för att besöka vårdcentralen när du enkelt kan prata med en läkare redan samma dag. Andra fördelar med ögonläkare online:

  • Patientavgiften är ofta 0 kronor. Att träffa en specialist kan kosta 250 kronor
  • Det behövs ingen remiss för att träffa en ögonspecialist
  • Det går fort att få hjälp
  • Få fördjupad kunskap kring ögonsjukdomar och alternativa behandlingar
  • Ta del av enkla råd och tips gällande exempelvis ögoninflammation

En ögonläkare kan bedöma dina symtom och skicka dig vidare till en fysisk mottagning om det behövs. Det går också att få utskrivet recept på enklare besvär, exempelvis ögondroppar. De flesta som provar på att träffa ögonläkare online tycker det är enkelt och bra.

Vanliga frågor

Kan jag träffa ögonläkare utan remiss?

Beroende på vilken region du tillhör samt om mottagningen är statlig eller privat reglerar hur vidare du kan besöka utan remiss.

Vilka aktörer har ögonläkare online?

En omtyckt aktör är MediCheck, de erbjuder specialister online.