Hem » Nyheter » Masstest av Corona/Covid-19

Masstest av Corona/Covid-19

  • Fredrik 
coroantest

Stor samarbete för corona-test

Nu har de offentliggjorts att nätdoktorn KRY tillsammans med bolaget ABC Labs kommer att testa tusentals Svenskar för coronaviruset.
Tack vare en rad techmiljardärer meddelar nyhetssiten breakit att detta möjliggjorts. Denna typ av masstester har även utförts i länder som Sydkorea tidigare väldigt framgångsrikt. Man ser därför att detta kommer att göra att man i Sverige får bättre kontroll på läget.

Fördelar med masstester

Länge har det spekulerats i allt från flockimmunitet till hur stor spridning vi faktiskt har i Sverige. När man utför tester i denna storhetsskalan så får man bättre överblick på allt detta. Vi kan då se vart vi står i utvecklingen samt när vi bör kunna ha allting under kontroll. Tack vare detta starka samarbete bolagen mellan så kommer de dessutom kunna agera snabbt.

Hur får man coronatestet?

Detta är som sagt ett samarbete mellan då bolag där KRY kommer sköta kundkontakt, insamling av tester och meddela svar. ABC Labs kommer i sin tur analysera alla testerna. Efter att ABC Labs mottagit ett test så har man redan efter 24 timmar svar på om patienten är infekterad av Covid-19 eller ej.