Urolog Online

Vill du träffa en urolog utan remiss? Numera finns det digitala vårdcentraler som har tillgång till specialister som urologer online. Vi har sammanställt allt du behöver veta och även samlat några konkreta förslag. Lycka till!

Allt du behöver veta
Få tid idag

Urolog utan remiss

Ta kontakt med en generell vårdapp som t.ex. Kry för att sedan bli hänvisad i rätt riktning och begära remiss.

94% får hjälp
4.8 patientnöjdhet
Fysiska mottagningar
Avgift:
0 kronor
Öppettider:
Dygnet runt
Ladda ner app
Scanna QR-kod för att ladda ner
Funktion
BankID:
Säkra betalningar:
Fungerar utomlands:
Eget konto: 16 år
Avgifter
Läkarbesök: 0 :-
Psykologbesök: 100 :-
Läkarbesök barn: 0 :-
Högkostnadsskydd:
Vårdmöjligheter
Fysiska mottagningar:
Drop-in:
Bokningsbara tider:
Remisser:
Återbesök:
Öppettider: Dygnet runt
Recept
Skriva recept:
Narkotikaklassade:
Preventinmedel:
Receptförnyelse:
Intyg
Sjukskrivning:
Antal dagar: 14 dagar
VAB-intyg:
Sjukintyg:
Om vårdplatsen

Kry är en av Sveriges första aktörer och lanserade sin applikation redan 2015. Idag erbjuder man vård på en mycket bred front och har även börjat ansluta fysiska mottagningar.

urolog online

Vad är en urolog?

En urolog behandlar olika cancerformer som prostatacancer, njurcancer och blåscancer. Andra godartade besvär som erektionsproblem, njursten och överaktiv blåsa är också något som en urolog kan hjälpa till med. Idag går det att träffa en urolog online utan att behöva få en remiss från den allmänna vården. En urolog kan hjälpa till då man har frågor om olika sjuktillstånd. Urologen kan också ge tips och råd kring vattenkastningsbesvär och andra tillstånd och sjukdomar inom detta område.

Urolog online

Det finns olika sätt att inleda kontakt med en urolog online. Som vi nämnde här ovan kan man via vissa aktörer boka tid direkt med en specialistläkare utan remiss. Man kan dock även gå via läkare online precis som man gör för andra sjuktillstånd. Det fungerar då så att man får svara på några frågor i den vårdapp man väljer. Sedan får man ofta prata med en sjuksköterska och läkare online. Om denna läkare bedömer att du behöver besöka en urolog vid en fysisk mottagning så kommer du att få en remiss på detta.

Vanliga ärenden

Urologer säger ofta att man ska söka hjälp tidigt. Man ska söka hjälp tidigt för att slippa gå runt och vara orolig om man misstänker en sjukdom. Det går att kontakta en urolog via app eller hemsida snabbt och enkelt helt utan remiss. Du kan ringa för dig själv eller om du bara har allmänna frågor om symptom och kanske är orolig för någon närstående.

När du har frågeställningar eller känner en oro så kan du enkelt boka en tid och chatta eller starta ett videosamtal direkt i telefonen.

Alla besvär som kan tänkas infinna sig i urologens behandlingsområde går att utreda och prata om. Många som kontaktar en urolog online gör det för följande anledningar:

  • Frågor om cancer i testiklarna
  • Frågor om andra cancerformer
  • Urinvägsinfektioner
  • Känner någonting annorlunda i pungen och känner oro
  • Råd och behandlingsalternativ gällande vattenkastningsbesvär
  • Problem med erektion. Medicinering, råd och tips gällande erektionsproblem

Slipp oro

Det finns många fördelar med att träffa en urolog online. Ibland upplever vi människor symptom som vi känner oss osäkra om det faktiskt är ett symptom eller något tillfälligt. Vi har idag möjligheten att ringa 1177 för att få svar på många frågor gällande enklare bekymmer och rådgivning kring olika symptom man upplever.

1177 som ett exempel är väldigt bra att ha när det kommer till allmänna sjuktillstånd och symptom, det är dock inte alltid man kan få svar där. När man har specifika problem som exempelvis ont i pungen, förstorade testiklar eller hårda testiklar så kan man känna oro kring detta. Det kan då vara ett bra tillfälle att boka tid hos en urolog. Genom att boka en tid online kan man spara tid och du kan få prata med en specialist samma dag, som berättar för dig om du bör göra en fysisk undersökning eller om du kanske har oroat dig i onödan.

Vanliga frågor

Vad kostar det att träffa urolog online?

När man går via en vårdapp som exempelvis doktor.se är patientavgiften 0 kronor. Det finns även möjlighet att boka tid hos en specialistläkare direkt hos andra aktörer, där kan kostnaden ligga mellan 100 till 300 kronor per besök.

Måste jag ha remiss för att träffa en urolog online?

Nej. En av de största fördelarna med urologer online är att man kan boka tid med en specialist helt utan remiss. All kunskap och erfarenhet som dessa besitter är riktad direkt mot dig när du bokar ett möte. Du kan med andra ord få den bästa möjliga hjälpen och rådgivningen redan samma dag!

Är det legitimerade läkare jag får prata med?

De aktörer vi listar och samarbetar med erbjuder endast och alltid legitimerade läkare. Specialistläkare och urologer som man kan boka tid hos utan remiss är självklart också legitimerade specialistläkare.

Fördelar med urolog online

Fördelarna med att träffa en urolog online är många. Det är relativt vanligt att vi människor går med olika symptom utan att kolla upp dem, ibland kollar vi för sent. Det är vanligt att man avvaktar för att se om det går över eller kanske helt enkelt drar sig för att kolla upp det på grund av oro. Med möjligheten att nu träffa en urolog online är det superenkelt att boka en tid och inleda ett videosamtal med läkaren.

Det kan kännas jobbigt att berätta om symptom i ett intimt område och fördelen med att söka tid hos en urolog online är att man kan välja att chatta anonymt. När man har frågeställningar eller känner oro så går det väldigt bra att chatta utan att det journalförs. Andra fördelar är man slipper ta ledigt från arbete för att åka in till vårdcentralen. Med det sagt kan det självklart bli så att ditt urologbesök online kommer att göra att du blir vidareskickad för en fysisk undersökning, om urologen föreslår detta.

Sammanfattning

För att sammanfatta hela artikeln kan vi till en början säga, det är möjligt men fortfarande relativt ovanligt att träffa en urolog online. I skrivande stund finns en det endast en aktör som har specialister inom området digitalt.

Hur som helst är fördelarna tydliga och vi är övertygade om att flera aktörer kommer att etablera urologer framöver. Antalet nätläkare är idag över 10 st och det har vuxit snabbt på ett par år. Det behöver sätta sig ett par år till innan antalet specialister ökar.