Skrivet av:
Natalia Ronström

Ansvarig för produkttester inom sex & relationer.

Bästa Glidmedel (Bäst i test)

Det bästa med bra glid är att det inte märks – det är alltid på andra hållet när glidet är dåligt som det börja skava, trassla och bli jobbigt. Lösningen för många är ett glidmedel som appliceras på önskade ställen för maximerad och smärtfri njutning.

I detta test har vi köpt in 2 olika typer av glidmedel. Dessa kommer att testas utifrån tre förutbestämda faktorer som är pris, konsistens och doft/smak. Bara för att tillsammans med dig kora bästa glidmedlet 2024.

Vad är ett glidmedel?

Innan vi drar igång är det viktigt att definiera vad ett glidmedel är. Ett glidmedel är ett flytande medel som förbättrar friktionen mellan två objekt. Det används allra oftast i samband med samlag för att öka friktionen vid stimulering båda vaginalt och analt.


Liquid Silk –

Vattenbaserad trotjänare i bra förpackning

  • Enkel dosering (pump)
  • Klibbar inte
  • Bra pris
  • Ingen doft (som jag gillar)

Liquid Silk är ett glidmedel som är vattenbaserat och kommer i en fin förpackning/flaska med pump. Det gör att den enkelt kan plockas fram och pumpas med endast en hand. Glidmedlet funkar bra för både massage, förspel och samlag.

I jämförelse med andra glidmedel vi har testat klibbar Liquid Silk ingenting och har en något tjockare konsistens än andra. Vi är övertygande om att denna kommer ge dig en bra sexupplevelse själv eller med partner.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Aquaglide Strawberry –

Prisvärt och bra med frisk smak

  • Vattenbaserat
  • Ätbart (med smak)
  • Prisbelönat 2011, 2013
  • Något syntetisk smak

Jag och min partner nyfikna på att testa ett glidmedel med smak, och vi var inte besvikna. Denna produkt gjorde hela upplevelsen lite fräckare och vid oral-upplevelsen så kändes det på något konstigt sätt naturligt att allting smakade jordgubb.

Utöver det är produkten vattenbaserad och bra för hud. Den är även prisvärd och en liten behändig flaskas på 100 ml. Start rekommendation och utsedd till bästa glidmedel med smak.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Köpguide för glidmedel

När det kommer till glidmedel är det viktigare än någonsin att hitta en produkt som du gillar och som passar dig (och din partner). Ett bra smörjmedel vid samlag ska bara fungera och inte på något sätt skapa obehag i samband med penetration eller massage.

Det finns en rad saker som man bör fundera på vad som passar dig bäst (som vi också testar på produkterna på):

Konsistens

Ett glidmedel kommer i olika former av konsistenser. Det är antingen tjockt och trögflytande eller lite lösare och rinner bra. Utöver hur flytande finns det även en konsistens i själva friktionen som kan variera mellan olika produkter. Många uppskattar känslan av att glidmedlet bara rinner och inte klibbar sig där det används (t.ex. penis, vagina eller analt).

Konsistensen avgörs oftast beroende på om den är vattenbaserad eller silikonbaserad.

Pris

Många använder glidmedel vid varje samlag och på lång sikt blir priset viktigt. Första gången man testar att använda glidmedel kanske det bara är att köpa något som känns bäst för stunden, men tveka inte att testa olika och hitta ett som passar just din plånbok.

Doft och smak

Jordgubb, hallon, godis och mango är fyra vanliga smaker och dofter på glidmedel med smak. Här är det bara att testa sig fram och hitta det bästa glidmedlet med smak för dig. Personlig favorit av mig är mint, en frisk smak och doft som känns pigg i alla situationer och oavsett samlag.

Vanliga frågor om glidmedel

Kan jag använda glidmedel som gravid?

Ja! Det går bra att använda glidmedel i samband med samlag då du är gravid. Däremot kan glidmedel påverka din möjlighet att bli gravid. Ett vanligt glidmedel kan påverka PH-balansen på spermierna.

Vilka glidmedel svider inte?

Alla glidmedel vi har testat har inte svidit för mig (Natalia). Tänk dock på att det kan vara ämnen som du är extra känslig emot och tveka inte testa runt mellan olika glidmedel för att hitta ett som inte svider för dig.

Finns det glidmedel med smak?

Ja! Massor av smaker som t.ex. jordgubb, hallon, körsbär och vanilj.