Skrivet av:
Fredrik

Fredrik är ansvarig för produkttester för hela Nätläkare.com.

EAA – En komplett guide till Sveriges bästa EAA

EAA är en av flera aminosyror som hjälper dig som tränar att bygga muskler. Aminosyror är i grund och botten är en grupp byggstenar/ämnen som bildar protein, vilket är viktigt när man bygger muskler. Fördelen med att använda EAA före proteinpulver som också har syfte att ge tillskott till dina muskler är att den inte innehåller så mycket energi (kalorier). Det är därav ett extra populärt kosttillskott för den som deffar och vill behålla muskler direkt efter att ha belastat dem hårt.

EAA (Bäst i test)

Vi har testat 5 olika produkter av EAA och nedan har du resultatet.


EAA Aware –

Bästa EAA per krona

  • Bra pris per servering
  • Söt och god
  • 7500 mg EAA
  • Gränsen till för söt (för mig)

Aware Nutrition har en produkt som heter Aware EAA som är fullproppad med viktiga aminosyror. De har själva klassat den inom kategorin viktnedgång och fokus är att motverka muskelminskning vid deff. Vi har testat Aware EAA med smaken Sour Lychee och den är riktigt god och söt men på gränsen till sliskig (passar dig som gillar söta EAA).

En portion innehåller 7500 mg EAA och hela burken totalt 30 serveringar. Priset när vi testar är 217 kr vilket innebär 7,23 kr per servering.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Hur jag testar olika EAA

För att avgöra hur bra en EAA är kollar jag på fyra stycken olika aspekter. Den första och egentligen viktigaste för mig är faktiskt smaken. En god smak är avgörande för att kunna dricka den direkt efter träning flera gånger i veckan utan att lessna och därav hoppa sitt tillskott. Andra är priset per servering. Genom att dela vad en burk kostar i hur mycket serveringar som finns får jag fram det värdet. De två sista aspekterna är innehållet och då fördelat på EAA (aminosyror) och antalet kalorier.

För att summera, jag har alltså kollat på:

  • Smaken
  • Pris per servering
  • Innehåll av EAA
  • Innehåll av kalorier