Mascara

Skönhet

Sminkväskan är inte komplett utan mascaran som är en av de mest använda makeup-produkterna som hjälper en att framhäva ögonen och ge dem en intensiv och definierad look. Med rätt mascara kan du få både volym, definition och förlängning i dina fransar för att skapa en wow-effekt. I detta test har vi jämfört mascara produkter från olika skönhetsprodukts tillverkare för att hjälpa dig att hitta den bästa mascara för just din look.

Skrivet av Peter
Granskat av Albin Andersson
Mascara thumbnail

Mascara (bäst i test)

1. Max Factor - Masterpiece Rich

Masterpiece Rich en mascara från Max Factor som ger tydligt definierade fransar genom den suveräna fransborsten som först separerar och sedan framhäver fransarna. Passar även för känsliga ögon.
129,00 SEK

2. Maybelline - Lash Sensational Extra

En mascara från Maybelline som är tillverkad med en aktiv åtanke av att undvika klumpar men fortfarande ge hög volym. Borsten har 10 rader och 6 olika borsthår som gör att den når även dem kortaste fransarna.
149,00 SEK
139,00 SEK

3. Raven Maven Mascara

En mascara som förstärker och vårdar dina fransar samt ger dem långvarig längd och glans. Borsten är silikonbaserad och säkerställer en jämn applicering och substansen erbjuder ett mer naturligt och effektivt alternativ som är vårdande för fransarna tack var det dess naturliga ämnen.
699,00 SEK

4. Max Factor - 2000 Calorie

En populär mascara från Max Factor med nylonborste som ger jämn och kladdfri volym i fransarna. Dessutom är den snabbtorkande och är även kliniskt testad för att passa dig med känsliga ögon.
105,00 SEK

Topplista

  1. Max Factor - Masterpiece Rich
  2. Maybelline - Lash Sensational Extra
  3. Raven Maven Mascara
  4. Max Factor - 2000 Calorie

Testvinnare

Vi har korat vinnaren som är bäst i test till Max Factor - Masterpiece Rich från Hemsyd. Masterpiece Rich en mascara från Max Factor som ger tydligt definierade fransar genom den suveräna fransborsten som först separerar och sedan framhäver fransarna. Passar även för känsliga ögon.
Produkt Pris Butik
1. Max Factor - Masterpiece Rich129,00 SEK Köp nu
2. Maybelline - Lash Sensational Extra149,00 SEK 139,00 SEK Köp nu
3. Raven Maven Mascara699,00 SEK Köp nu
4. Max Factor - 2000 Calorie105,00 SEK Köp nu

Att tänka på

Oavsett vilken mascara du väljer är det viktigt att applicera den på rätt sätt för att få bästa möjliga resultat. Borsta mascaran från fransarnas startpunkt (roten) och uppåt för att få maximal volym och definition. Applicera gärna flera lager för att bygga upp önskad effekt. Men när du väljer mascara är det viktigt att tänka på vilket resultat du är ute efter. Därför rekommenderar vi att du ställer dig själv dessa frågor.

Vill du ha mer volym?

Om du vill ha mer volym i dina fransar kan du välja en mascara med en tjockare borste och en formula som är speciellt utformad för att bygga upp volym.

Vill du ha mer längd?

För att få mer definition och längd i dina fransar kan du välja en mascara med en smalare borste och en formula som är mer fokuserad på att separera och förlänga fransarna.

Hur vi genomförde testet

För att välja ut produkter till vårt mascara test så hade vi ett ord som stod centralt i flera anseende och det var ordet variation.

Variation

Vi tänkte på att bredda ut vår jämförelse genom att inkludera produkter från olika märken men också olika typer av mascara som finns ute på marknaden. Utöver det så siktade vi på att få en variation bland prisklasserna också men fann att majoriteten höll sig i ungefär samma prisnivåer. Vidare tittade vi på faktorer såsom volym, böjning, hållbarhet och klumpbildning för att säkerställa att vi fick med dess olika egenskaper. Dessa egenskaper vet vi är centrala för kundens önskemål och personliga look och därför har vi försökt väva in detta i produktbeskrivningarna.

Vad är mascara?

Mascara är en kosmetisk produkt som används för att framhäva ögonfransarna. Den kommer vanligtvis i form av en tub med en borste att applicera mascaran med. Mascaran kan ge ögonfransarna ett längre, fylligare och mer definierat utseende genom att färga och förlänga dem. Det finns olika sorters mascaror som ger olika effekter, såsom volymgivande, förlängande eller vattenfast mascara och det är en produkt som har blivit en vanlig del av många kvinnors dagliga sminkrutin.