Skrivet av:
Fredrik

Fredrik är ansvarig för produkttester för hela Nätläkare.com.

Massagepistol – Vilken är bäst i test 2024?

Oavsett om du är elitidrottare eller inte kan du känna behovet av en massagepistol. Att ha i åtanke är att det finns olika varianter med olika funktioner för att de ska kunna anpassas efter ditt behov. För att göra letandet lättare har vi samlat ihop vilka massagepistoler som är bäst i test och även en köpguide nedan.


Musclepain Pro Massagepistol –

Bäst i test

 • Flera utmärkelser
 • 1 år nöjdkundgaranti
 • 10 hastigheter
 • Dyr

Denna massagepistol har många bra omdömen från kunder och i framtagandet tog de hjälp av sjukgymnaster. De erbjuder 365 dagar ”nöjdkundgaranti” och du får med ett flertal massagehuvuden.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Flowgun GO 2.0 –

2 års garanti

 • 3 timmars batteritid
 • 100 dagar nöjdkundgaranti
 • Enkel att använda
 • Endast laddning med USB-C

Denna kraftfulla massagepistol med 6 olika munstycken är både kraftfull, tyst och sladdlös.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Rubicson Massagepistol Mini –

Bra budgetalternativ

 • Liten och smidig
 • 4 massagehuvuden
 • 4 hastigheter
 • Finns kraftfullare varianter

Hos Kjell & Company kan du hitta denna enkla massagepistol med flera huvuden och hastigheter till ett bra pris. Den är även liten vilken gör den lätt att ta med sig i väskan.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Vad är en massagepistol?

En massagepistol är en handhållen apparat med motor som genom vibrationer slappnar av muskler och spänningar i kroppen.

Massagepistol hur använda?

Du använder en massagepistol enkelt genom fästa massagehuvudet på ”pistolen” och sedan välja styrka/program. Sedan håller du i massagepistolen mot det område och muskler du önskar massera. Anledningen till varför det finns olika massagehuvuden är för att kunna göra massagen så effektiv som möjligt för den muskel du önskar slappna av eller värma upp. Exempelvis används ofta det runda huvudet till stora muskelgrupper som fram- och baksida lår.

Vad är massagepistol bra för?

Massagepistol är bra för att värma upp och göra muskler och leder avslappnade genom att öka blodcirkulation i området. De används för att minska smärta och ömhet i leder och muskler och gör att kroppen återhämtar sig snabbare. Den passar allt från idrottare som tränar ofta till personer som tränar mindre regelbundet och har ett jobb som innebär mycket stillasittande.

Köpguide för massagepistol

Innan du köper en massagepistol är det viktigt att du funderar över varför du önskar äga en. Om det är för att snabbt återhämta dig mellan träningspass eller om det är för att lindra värk i nacken på grund av mycket jobb framför datorn finns det olika alternativ som passar bättre än andra. Det finns massagepistoler i flera prisklasser, men de allra flesta kostar mer än 600 kr.

Vilken massagepistol ska man köpa?

Som nämnt ovan, tänk på ditt behov. Tänk över vilken kraft du önskar att massagepistolen har. Om du vill köpa den för en avslappnande massage behöver du möjligtvis inte en lika kraftig massagepistol som om du vill använda den innan du springer ett maraton. Vill du kunna använda den för båda anledningarna är det förmodligen mest passande att köpa en som har flera lägen/kraft att välja mellan. Det finns även alternativ på marknaden där du får med fem massagehuvuden och andra alternativ där du endast får med ett massagehuvud. Till sist bör du tänka på din budget, vad kan du lägga på en massagepistol? Vår rekommendation är att tänka på det som en investering i din hälsa och den bör hålla länge. Att lägga lite extra för att få en massagepistol med bra kvalité och kvalitétsgaranti är därför något vi rekommenderar.

Vilken massagepistol är bäst?

I topplistan nedan kan du se vilka tre massagepistoler vi anser vara bäst på marknaden idag. Detta har vi fått fram genom att sammanställa omdömen från kunder samt oberoende källor som sjukgymnaster.

 1. Musclepain Pro Massagepistol – 365 dagar nöjdkundgaranti.
 2. Flowgun GO 2.0 – Kraftfull och ergonomiskt utformad.
 3. Rubicson Massagepistol Mini – Enkel att använda och smidig att ta med sig.